Technische informatie

Album AM is een laag vermogen middengolf (LPAM) zender op een frequentie van 846 kHz of 1251 kHz, 1251 kHz is een reserve frequentie en wordt (nog) niet gebruikt.
Het vermogen bedraagt een luttele 25 W (100 W p.e.p.), vergelijkbaar met een schemerlampje van vroeger toen er nog geen spaar- en ledlampen waren.
Op een autoradio is ontvangst tot buiten Uden mogelijk. Vanwege de vele “man made” storing is een storingsvrije ontvangst binnenshuis in Uden lastig, de radio draaien en diverse locaties proberen helpt.
Album AM is opgezet als hobby radiostation, zendt uitsluitend een “music only” format en is onregelmatig on-air omdat er ook getest moet worden. Er is geen uitzendverplichting, soms enkel een draaggolf of je hoort een test toon, het gaat vooral om de techniek.

Het is niet mogelijk om op dit radiostation zendtijd te huren of te adverteren, evenmin zijn politiek of religies betrokken.

It is not possible to rent airtime or to advertise on this radio station nor are politics or religions involved.

Es ist nicht möglich Sendezeit zu mieten oder auf diesem Radiosender zu werben, auch Politik oder Religionen sind nicht beteiligt.

Il n’est pas possible de louer ou de faire de la publicité sur cette station de radio, la politique ou les religions ne sont pas non plus impliquées.

100 W zender
100 W p.e.p. zender
Mastje voor inverted-L antenne met verlengspoel en straler
Mastje voor inverted-L antenne met verlengspoel en straler
Hulpmastje voor afspandraad inverted-L antenne
Hulpmastje voor afspandraad inverted-L antenne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *