Contact informatie

Je kunt een mail sturen naar radio@albumam.nl

52 gedachten aan “Contact informatie”

 1. Hi Rene hoe gaat het er mee, lekker genieten van je vrije tijd nu FB weg is. Hoe gaat het met het LPAM gebeuren, alles nog steeds naar je zin.
  Hier trouwens nog 100% storing aanwezig.

  Groetjes Albert uit Heerhugowaard Noord-Holland.

  1. Hoi Albert, het onderhoud duurde beduidend langer dan gepland, de verlengspoel was defect geraakt en moest opnieuw worden gemaakt, je kunt zowat niets kopen dus alles is zelfbouw. Pas op zaterdagnacht (23/11) om 03:00 uur, was de antenne klaar en kon ik weer in de lucht na een uitval van 5 dagen, veruit de langste periode sinds 21 mei 2019 toen ik een vergunning kreeg. Weinig vrije tijd, de week ervoor was de SDR stuk, die stoorde al weken. Er zat wat vocht in de connector maar dat los je niet zomaar op omdat het 2 masten van 6 meter op elkaar zijn met tuidraden, daarvoor moest eerst hulp worden ingeroepen. Als laatste de nu al 21 maanden durende soap rond de vergunning van een zendmast. Grtz, René.

 2. Hallo René. Fijn dat de zender nu nog aan staat. Ik luister nu online via http://81.207.169.26:8073/?f=1008.00amz7 nadat ik daarop middenrechts 1008.oo verwijderd heb en vervangen heb door 846.00
  Vraag: Tot hoe laat blijft de zender nu dagelijks aan staan? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Dag Nico, de SDR Den Bosch is de laatste tijd BAGGER, je kunt beter op Leiden1 luisteren, hier http://kiwi-sdr1-leiden.impactam.nl:8073/?f=846.00amz6 dus. Af en toe kun je eens checken of hij het weer doet maar op dit moment stoort Den Bosch enorm en is ook veel ongevoeliger. Op dit moment heb ik de timer op 07:30 – 19:00 uur staan. Velen werken thuis en luisteren toch niet in de auto en sowieso is de ontvangst slecht als het donker is. Grtz, René.

  1. Dag Nico,
   De SDR Den Bosch is al weken BAGGER, erg veel storing de laatste tijd, geen idee wat er aan de hand is.
   Je kunt beter naar deze http://185.238.128.118:8073/?f=846.00amz5 SDR Eindhoven luisteren. Hij is wel wat ongevoelig maar minder storing en de stationslabels staan erbij, klik…klaar.
   Gisterenavond was ik naar Enschede en heb ik hem nog een tijd aan laten staan om onderweg te luisteren, normaal gesproken zijn de uitzendtijden van 08:00-19:00 uur gedurende de wintertijd.
   Grtz, René

 3. Hallo René. Sinds zondag staat je zender (weer) uit. Wanneer gaat deze weer aan?
  Dan iets anders: voel je er iets voor om van 24 t/m 28 maart a.s. http://radiomiamigo.co.uk/ door te willen geven via jouw 846 kHz-zender? Want dan kan men zowel in Nederland alsook in België daarnaar ook via de AM naar luisteren – net zoals vroeger vanaf de m.v. Mi Amigo. Misschien weet jij iemand in Noord-Nederland die dit dan ook via zijn AM-zender door wil geven. Alvast hartelijk bedankt voor jouw moeite hiervoor! Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Ik ben amper nog in de lucht sinds Radio Nostalgie op 1 januari een vergunning heeft verkregen en mij wegdrukt in het weekend. Het bereik is zuiver net 30 km waardoor je mij niet meer zult horen in Gouda.

   Ben nu bezig met een nieuwe verlengspoel voor 1251 kHz, deze exclusief Nederlandse frequentie heb ik afgelopen zomer al verkregen maar nog niets mee gedaan. Ik vermoedde al dat het ooit eens uit de hand zou lopen qua storing en heb de 1251 kHz overgenomen van Memories AM uit Geffen die nu op DAB+ te ontvangen is.

   Ik weet nog niet of ik het MiAmigo programma zal doorsturen, dat heb ik wel gedaan in 2019 maar er werd ook actuele reclame uitgezonden en dat mogen we niet doorsturen. Mocht dit geen Belgisch maar Engels initiatief zijn zonder actuele reclame, dan zal ik er nog eens over nadenken.

   Grtz, René

   1. Hallo René. Radio Nostalgie heb ik ook eens luid ontvangen in Gouda (en dit toen ook doorgegeven aan het AT!), maar de laatste ruim een week heb ik deze niet meer gehoord en op dit moment hoor ik op de SDR in Groningen http://77.167.8.137:8073/ ook niets op de 846.0o. Ook op mijn radio in Gouda is nu al ruim een hele week stilte op de 846 kHz, dus je kunt jouw 846 kHz-zender nu gerust weer aanzetten! Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

    1. Hallo Nico,

     Radio Nostalgie is vandaag (28/2) weer uitstekend te ontvangen, ik heb besloten de 846 kHz op zijn minst de komende tijd vaarwel te zeggen.
     Zonde om er nog tijd en energie in te steken, ook omdat nog steeds niet -definitief- duidelijk is of de nieuwe antennemast mag worden geplaatst.
     Uiteraard heb ik al wel een omgevingsvergunning van de gemeente ontvangen.

     Grtz, René

 4. Hallo René. Doe als volgt: luister ‘s morgens éérst of Radio Nostalgie aan staat, zo niet dan kan jij je eigen zender dan òngestoord aanzetten. Want óók ík hoorde hem voor het eerst in zo’n twee weken weer, en ook nú weer luid en duidelijk op mijn radiootje in Gouda en inmiddels heb ik al een e-mail hierover naar het AT gestuurd! Overigens kon ik ook Album AM eerder vandaag duidelijk ontvangen door mijn radiootje een kwartslag te draaien zodat ik Nostalgie niet meer kon horen. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Je zult mij voorlopig niet meer horen op de 846 kHz, vandaag was de laatste uitzending.

   Grtz, René

 5. Hallo René. Dan zal ik vanaf morgen naar de 1251 kHz gaan luisteren, ik kon destijds http://memories1251.nl/?page_id=17 redelijk ontvangen in Gouda, ik neem daarom nu aan dat dit nu opnieuw zal gaan lukken. Ik bericht je wel zodra ik ontvangst van Album AM daarop heb. Nico. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Zal nog wel een tijdje duren voordat de antenne is omgebouwd naar 1251 kHz, het heeft op dit moment geen prioriteit. Af en toe eens luisteren.

   Grtz, René

 6. Hallo René. Je bent al vanaf vanmorgen weer te horen op de 846 kHz, houden zo! Want de zender ombouwen naar de 1251 kHz kost nu eenmaal tijd (en misschien ook geld)! Indien je last hebt van Radio Nostalgie moet je het AT bellen. Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Hallo Nico, ik was inderdaad in de lucht, morgen denk ik ook wel. Ik vermoed dat ik de spoel voor 1251 kHz dit weekend wel klaar heb om te testen, is gewoon bouwmarkt materiaal dus dat is niet zo duur. Je moet niet het AT bellen, je gaat eerst in overleg met degene die je stoort toch? Ik test mooi op 1251 kHz en dan is de 846 kHz in het weekend vrij.

 7. Hallo René. Bericht hier even zodra je de 1251 kHz in de ether hebt. Nico. 🙂

  1. Heeft geen haast Nico, zodra ik er eens tijd en zin voor heb, maak ik een nieuwe spoel voor de 1251 kHz.

 8. …ik kan je nu heel zwak ontvangen op de 1251 kHz. Nico. 🙂

  1. Dat is het nadeel van een veel hogere frequentie, overdag mooi vrij in Nederland maar een kleiner bereik. Heb e.e.a. vandaag nog wat verbetert maar veel meer zit er niet in denk ik.

   Gouda (ca 75 km) is natuurlijk ook behoorlijk uit de buurt voor een lokale AM zender, zeker als je op een portable ontvangt. Lokaal is het signaal dan weer een stuk sterker, ook niet geheel onbelangrijk.

   Ik hoor graag hoeveel het zwakker is t.o.v. eerdere ontvangstmomenten. Misschien zit er in de toekomst met een fatsoenlijke mast nog wat meer in, uiteraard kan ik binnen een half uur weer terug “schakelen” naar 846 kHz.

 9. Hallo René. Hartelijk bedankt voor jouw antwoord. Op dit moment is De Rode Adelaar op de 1224 in de ether en deze zender ‘overstraalt’ op mijn portable radio in Gouda nu jouw 1251 zender, dus ik zal nu moeten wachten tot morgen. Maar dan zal ik dit door jou gevraagd verschil laten weten. Nico. 🙂

  1. Dag Nico, apart dat De Rode Adelaar 27 kHz verderop mijn signaal stoort, daar zitten nota bene 2 raster kanalen tussen!

   Het kan aan meerdere factoren liggen, je portable kan weinig selectief zijn (zit er AM narrow op?), het kan zijn omdat Album AM zéér zwak te ontvangen is en De Rode Adelaar snoeihard of hij spettert wat breed door in de zijbanden wat mede kan liggen aan het snoeiharde signaal in Gouda.

  1. Nico, gezien de tijd luister je te laat naar Album AM. Op 1251 kHz zitten twee 25 kW Hongaarse volkszenders (Dankó Rádió) met zigeunermuziek.

   Vooral in de wintertijd is het snel donker en komen deze zenders vaak al om ca 16.30 u opzetten, toevallig was ik zondag wat later thuis, anders had de zender al lang uitgestaan om 18 uur. Deze zender schakelt iedere dag om 21.05 u Nederlandse tijd uit maar dan is een kleine steunzender (0,76 kW) van Smooth Radio uit Engeland te horen, wel minder sterk maar nog steeds veel te sterk om overheen te komen.

   Op 846 kHz hoor je in de avond ook een buitenlandse zender uit Noord-Ierland genaamd Radio North met 3 kW. Deze is echter minder sterk dan de Hongaarse zenders. Toch zit ik nu -tijdelijk- op 1251 kHz om deze frequentie te testen en omdat ik storing ondervindt van Radio Nostalgie maar dat is niet zo erg omdat hij, tot nu toe, slechts om het weekend uitzendt en niet doordeweeks. Ik heb echter niet voor niets vorig voorjaar 1251 kHz aangevraagd, jammer om deze frequentie ongebruikt te laten liggen.

 10. Hallo René. Hartelijk bedankt voor jouw antwoord, maar ik kan je op de 1251 nu (nog) niet ontvangen. Nico. 🙂

  1. De zender stond aan van 12.30 tot 18.00 uur en het bereik is niet heel veel minder dan op 846 kHz.

 11. Hallo René. Ik kan helaas in Gouda de 1251 kHz niet ontvangen. Of staat de zender vanmiddag pas sinds ongeveer 14;30 uur aan? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Ik zend niet zoveel uren uit maar om 14.30 uur stond hij aan, de hele middag heeft hij aangestaan.

   Misschien stoort het bij jou meer op die frequentie? Het is moeilijk te vergelijken omdat de SDR Den Bosch en Leiden1 eruit liggen.

 12. …ik heb mijn radio toen(!) op het allerhardst gezet maar vlak naast Kilrock dat op de 1287 kHz uitzendt kon ik je ècht niet ontvangen. Misschien wil je morgen met meer vermogen gaan uitzenden indien je vandaag nog niet met 100 Watt hebt uitgezonden. Dan moet het zeker lukken. Hoe dan ook: ik zal je morgenmiddag om ongeveer vier uur hieronder mijn ontvangstrapport doorgeven. Tot dan! Nico. 🙂

  1. Helaas mag je niet met meer vermogen uitzenden.

   Ik weet nog niet of ik morgen in de lucht ben rond die tijd, waarschijnlijk ga ik dit weekend weer terug naar 846 kHz omdat het bereik beter is en vooral in de late middag en avond is het een drama, dan komt een irritante zigeunermuziek uit Hongarije spijkerhard binnen met een 25 kW zender.

   In de zomermaanden is 1251 kHz mooi maar voor de rest is 846 kHz beter. Jammer dat er meerdere stations op 846 kHz zitten, dat kan onderling voor storing zorgen. Het blijft een compromis, dat is wel duidelijk!

 13. Hallo René. Dan blijf je in de wintermaanden toch op de 846 kHz en zodra de zomertijd is in gegaan op de 1251 kHz. Ik kan je nu in Gouda zwevend ontvangen op de 846 kHz. Nico. 🙂

 14. …je bent vanaf donderdag weer redelijk (golvend) te ontvangen op de 846 kHz in Gouda. Advies van mijzelf: Je kunt zondag over een week proberen (de zomertijd is dan weer ingegaan) via een sdr of Dankó Rádió op de 1251 dan nog stoort vóór ongeveer 20 uur. Zo nee, dan kun je jouw zender weer ombouwen naar de 1251 kHz (en eind september dan weer terug naar de 846). Nico. 🙂

  1. Dag Nico, ik blijf gewoon op 846 kHz.

   Het bereik is beter, eind van de middag en begin van de avond geen last van andere stations uit het buitenland.

   Zolang 846 kHz beduidend beter blijft, is er geen noodzaak te switchen naar 1251 kHz die als reserve frequentie aan de zijlijn blijft mocht het AT nog meer zenders hier in de buurt plannen.

 15. Hallo René. Hartelijk bedankt voor jouw antwoord. Overigens staat de 846 kHz van Radio Nostalgie nu weer aan met de webstream van Radio Emmeloord er weer op. Nico. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Als Radio Nostalgie uitzendt dan zal Album AM worden weggedrukt, het is niet anders.

 16. Hallo René. Ik bemerk nu dat je op de 1251 zit. Blijft dit zo? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Inderdaad, er wordt weer getest op 1251 kHz. Ik ben benieuwd of je het signaal goed kunt ontvangen en geen last hebt van Smooth Radio.

 17. Hallo René. Ik kon je ook overdag helaas in Gouda niet op de 1251 ontvangen maar ik bemerkte vanmorgen (ook in Gouda) dat je nu weer op de 846 zit, je kwam nu duidelijk door! Blijf je daar nu op? Domweg omdat de ontvangst daarop op zich((!) beter is dan op de 1251. Nico. 🙂

  1. Hallo Nico,

   Vrijdag t/m zondag is getest op 1251 kHz.

   Gisteren weer op de 846 kHz, kun je aangeven of er verschil was tussen 1251 en 846 en zo ja, welke frequentie was beter?

   1. …daar hoef ik niet lang na over te denken: zonder meer de 846 is véél beter! Wat mij betreft geef je de vergunning om op de 1251 uit te mogen zenden weer terug aan het AT, dan hoef je daarvoor dan ook niets meer te betalen voor een ongebruikte frequentie. Nico. 🙂

    1. Hallo Nico,

     Helaas ligt het niet zo eenvoudig, ik zal gewoon € 488,- moeten betalen voor 1251 kHz. Ook al kom je er op 2 januari achter dat het knudde is, dat jaar betaal je gewoon want het AT restitueert niets.

     Daarom houd ik de 1251 kHz nog tot 2022 aan. Je moet ieder jaar vóór 1 december aangeven wat je wilt, inleveren of een frequentie ruiling. Storend dat dit zo vroeg moet, als er iemand op 1 januari begint en jou stoort, dan kun je niet meer je frequentie inleveren en niets betalen. Mooi verdienmodel voor het AT en dat geldt eveneens voor het CvdM, Buma/Stemra en Sena. Jaarlijks ben je zomaar bijna twee ruggen kwijt aan al deze vergunningen!

 18. …hartelijk bedankt voor jouw uitgebreide antwoord! Nico. 🙂

 19. Hallo René. Ik hoor nu al een paar dagen lang (overdag) uitsluitend een testtoon op de 846 kHz! Is er een storing? Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

  1. Dag Nico, iedere minuut hoor je een ID jingle waaronder eentje dat het een testuitzending is. Doordeweeks ben ik in de tuin bezig met het aardenetwerk. In het weekend is er gewoon muziek.

 20. …hartelijk bedankt voor jouw antwoord, dan weet ik dit nu! Nico. 🙂

 21. Vanwege de vele spam, is Album AM sinds 1 juli 2021 uitsluitend nog rechtstreeks te bereiken op het mail adres radio@albumam.nl en zijn de reacties niet meer openbaar op de website.

Reacties zijn gesloten.