Derde jaarwisseling met test zendmast

Beste luisteraars, helaas gaat Album AM alweer het derde jaar in zonder fatsoenlijke zendmast.

Hiervoor zijn twee redenen te geven:

Uiteindelijk zijn twee bezwaren ingediend waarover een onafhankelijke beoordelingscommissie zich moest uitspreken, 31 huishoudens hadden geen bezwaar. Al met al hebben alle procedures en termijnen 28 maanden tijd in beslag genomen!

Vanwege diverse corona uitbraken en lockdowns in o.a. Duitsland, waar de zendmast wordt geproduceerd, zijn enorme leveringsproblemen ontstaan. De productie heeft zeven maanden stilgelegen terwijl de orders binnen stroomden. Het werd Album AM ontraden de mast te bestellen vanwege nog lopende termijnen, helaas is daardoor waardevolle tijd verloren gegaan, de zendmast had voorjaar 2021 al geplaatst kunnen zijn.

Helaas is door de huidige energiearmoede en corona golf, wéér vertraging opgetreden in de aanvoerketen. Vanwege de enorm gestegen gasprijzen draaien aluminium smelterijen op een laag pitje of liggen zelfs stil, wachtend op betere tijden. Hopelijk gaat dit geen maanden duren en kan er ein-de-lijk in de zomer 2022 een zendmast worden geplaatst. De tijdelijk bedoelde “houtje-touwtje” testmasten worden, zodra het nieuwe antenne systeem werkt, per direct ontmanteld. De verwachting is dat Album AM in de toekomst een stabieler signaal kan leveren. Nu is de praktijk dat zodra code geel wordt afgegeven (75-90 km/u windstoten), Album AM off air moet om de antenne(mast) te ontzien, dat behoort met de nieuwe mast gelukkig tot het verleden.

Gerbrandytoren IJsselstein - Grootste kerstboom ter wereld
Gerbrandytoren IJsselstein – Grootste kerstboom ter wereld