KiwiSDR tijdelijk uit de lucht op 9/11

Beste Album AM luisteraars die een wachtwoord hebben ontvangen om de internet ontvanger http://gti.proxy.kiwisdr.com:8073 in het bos te mogen gebruiken.

Het lijkt erop dat er enkele maanden geleden vocht in de BNC connector is gekropen waardoor vooral op de VLF band en doorlopend in het LW en MW gebied, random zwakke tot hevige storing hoorbaar is.

Op 9 november 2020, zal de ontvanger gedurende enkele uren uit de lucht gaan om een reparatie uit te voeren aan de Wellbrook ALA1530LN loop antenne c.q. de BNC aansluiting.

Het 12 m mastje zal tijdelijk worden gehalveerd tot slechts 6 m om gemakkelijker onderhoud uit te kunnen voeren, hierdoor zal de ontvangst vooral op de hogere frequentiebanden minder zijn.

Komend voorjaar/zomer zal het mastje worden vervangen door een Clark PU10 schuifmastje om weer op de oorspronkelijke hoogte van 12 m te geraken, noodzakelijk om over de meeste boomtoppen uit te kijken.

Binnenkort zal ik een fotorapportage met info posten over de KiwiSDR Uden die met veel “bloed, zweet en tranen” is opgebouwd gedurende de afgelopen 1,5 jaar. Geweldig dat ik de KiwiSDR internet ontvangstinstallatie heb mogen plaatsen op het 2 hectare perceel van Laurens en Tess, hartelijk dank!!

Wellbrook ALA1530LN @ 12 m
Wellbrook ALA1530LN @ 12 m