Facebook LPAM & SDR groep groeit naar 200 leden!

De gespecialiseerde (besloten) Facebook groep LPAM & SDR (Low Power AM & Software Defined Receiver), telt inmiddels meer dan 200 leden!

Ik heb deze FB nieuwsgroep 1,5 jaar geleden opgericht, er zijn boven verwachting veel bezoekers en duizenden reacties gepost. De gebruikers vormen een mix van zend- en luisteramateurs. Velen zoeken informatie over LPAM frequenties https://www.radio-tv-nederland.nl/am/am.html, prijzen van vergunningen voor een aanvraag bij het AT (Agentschap Telecom), CvdM (Commissariaat van de Media) en het bekende SENA en Buma/Stemra. Ook vind je vele luistervideo’s (vanuit de auto met coΓΆrdinaten), discussies over antennes en véél meer.

Inmiddels zijn er in Nederland al 108 LPAM stations actief. Album AM heeft twee frequenties verworven, de bekende 846 kHz (354,6 meter) en een reserve frequentie 1251 kHz (239,6 meter) waarmee binnenkort wordt getest. Mocht Album AM off air zijn, wat doorgaans amper voorkomt, dan kan het zijn dat er getest wordt op 1251 kHz. Er zal een melding in de blog worden geplaatst zodra het zover is.

Mocht je interesse hebben eens een kijkje te nemen in de nieuwsgroep, type in het Facebook zoekvenster “LPAM & SDR” (zonder quotes en met hoofdletters) in en je hebt de nieuwsgroep gevonden!

LPAM & SDR Facebook groep
LPAM & SDR Facebook groep