Geluidskwaliteit Album AM verbeterd

Sinds 30 januari is de geluidskwaliteit sterk verbeterd.

Het beheren van de Facebook groep LPAM & SDR, de Album AM zender/antenne en website, het beantwoorden van pb’s/e-mails/luisterrapporten en de Udense SDR (software defined radio) kost zéér veel tijd, het is onderhand een dagtaak geworden!

Nu ben ik eindelijk toegekomen de audio eens onder de loep te nemen. Stereo Tool, een Udens bedrijf, verzorgd de audio processing voor Album AM. Er is iets meer “pep” in de audio gekomen, wat meer middengebied waardoor het geluid luider overkomt en beter klinkt. Het blijft AM dus je bent gebonden aan slechts 4,5 kHz audio bandbreedte maar het klinkt al zeker niet slecht, in de toekomst worden nog wel eens de puntjes op de i gezet om verder te finetunen.

Stereo Tool
Stereo Tool