Idzerda Day – 100 jaar radio

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de radio op 6 november 2019, zal Album AM het programma doorzenden. Deze dag wordt gepresenteerd vanuit het Kurhaus in Scheveningen, veel plezier met het beluisteren van deze historische uitzending!
Bron VRZA: Op 6 november 2019 bestaat de Nederlandse radio 100 jaar.
Hanso Idzerda maakte het met zijn uitvinding mogelijk om als eerste ter wereld via de radio, spraak en muziek de ether in te sturen. Als waardering voor zijn werk organiseert de VRZA het evenement β€œIdzerda Day 100 jaar radio” in samenwerking met: de gemeente Den Haag, Radio Extra Gold, 192 Radio, Radio West en Den Haag FM.
Het evenement zal plaatsvinden in het Kurhaus en in het pand van de DIRA-Group in Den Haag.

De presentatie vanuit het Kurhaus nemen de radiostations voor hun rekening. Er komen bijzondere gasten aan het woord. Bovendien kan men vanuit het Kurhaus radioverbindingen met radiozendamateurs zien maken onder de speciale roepletters PA100PCGG. Zo kan het publiek kennis maken met β€œamateurradio”.

Alle gewerkte stations krijgen van ons een fraaie Full-Color QSL kaart!

Naast de radio-uitzendingen vanuit het Kurhaus wordt er tevens vanuit een tweede locatie (het pand van de DIRA-Group) wereldwijd uitgezonden op de amateurfrequenties. Tevens zijn op beide locaties een bescheiden expositie te bewonderen met radio gerelateerde goederen.

De entree op beide locaties is gratis
Tijd: 10.00 – 21.00 uur
Adres Kurhaus: Gevers Deynootplein 30, 2586 CK Den Haag
Adres DIRA-Group: Dekkershoek 5a, Dekkershoek 5b, 2552 DA Den Haag

Idzerda Day 100 jaar radio 6 november 2019
Idzerda Day 100 jaar radio 6 november 2019