Album AM weer off-air vanwege storing

Beste luisteraars, wederom wordt Album AM gestoord door Radio Nostalgie uit Kollumerzwaag Noord-Friesland.

Daarom is besloten vandaag de uitzendingen te staken, het wordt hoog tijd dat het Agentschap Telecom gaat handhaven en dit soort piraten het zwijgen oplegt!

Zodra de storing is verdwenen zal Album AM het programma hervatten.

Storing

UPDATE: Signaal weer gestoord

Beste luisteraars,

Afgelopen weekend is Album AM wederom gestoord door Radio Nostalgie uit Kollumerzwaag (Noord-Friesland), de verstoring is sinds 1 januari onregelmatig aanwezig en tast de audio kwaliteit aan.

Vanwege de bescheiden 13 m testmast is het niet mogelijk het bereik op korte termijn te verbeteren, wellicht wordt het in de toekomst beter als er definitief een robuuste mast wordt geplaatst.

Tot er een oplossing wordt gevonden is Album AM on-air op 846 kHz of wordt, bij langdurige verstoring, overgeschakeld naar de alternatieve back-up frequentie 1251 kHz.

Binnenkort worden stations in Oldebroek, Hengelo en Westerlee operationeel op 846 kHz, deze stations zitten véél dichterbij Radio Nostalgie waardoor de storing naar verwachting snel tot het verleden zal behoren.

Storing

Album AM test weer op 1251 kHz

Beste luisteraars,

Album AM test sinds 2 april weer enkele dagen op 1251 kHz, graag luisterrapporten insturen.

Binnenkort is Album AM weer te vinden op 846 kHz, deze frequentie is vooral beter in de late middag en avond.

Album AM was de eerste op 846 kHz maar helaas zitten er nu al 6 stations op deze frequentie met “dank” aan het Agentschap Telecom.

Grundig Satellit 700
Grundig Satellit 700

Na vijf dagen testen terug op 846 kHz

Beste luisteraars, Album AM is weer terug op de oude frequentie 846 kHz.

Na uitvoerig testen v.d. antenne, het beoordelen van signaalsterktes op een dozijn SDR’s en na het lezen van ontvangstrapporten, is gebleken dat 1251 kHz al aan het einde van de middag wordt verziekt door twee 25 kW ERP zenders van Dankó Rádió uit Hongarije met “geweldige” zigeunermuziek (met echo). Het signaal is dermate sterk dat uitzenden kansloos is en zodra ze stoppen om 21.05 uur CET hoeft het niet meer.

Vanochtend heb ik de houtje-touwtje “kroonsteen antenne” terug gehangen. Na al het vele testen inmiddels 9 kroonsteentjes verder, vandaar de naam ;-).

De 1251 kHz vergunning blijft wel actief, wie weet beslist Victor Orbán ooit om de zenders het zwijgen op te leggen en over te stappen op FM/DAB+, dat zou mooi zijn.

Hartelijk dank voor de ontvangstrapporten!!

Album AM on-air op 1251 kHz

Beste luisteraars, vanaf 12 maart is Album AM on-air op de tweede frequentie 1251 kHz.

De signaalsterkte is lokaal iets beter maar op grotere afstanden zal het signaal vanwege de hogere frequentie wat zwakker zijn.

Indien de tests per saldo tegenvallen, dan is de antenne en zender binnen een half uur aan te passen en is Album AM weer te ontvangen op 846 kHz.

Vanwege testuitzendingen komende week, zou het fijn zijn een ontvangstrapport te ontvangen om een idee te krijgen over de signaalsterkte van 1251 kHz versus 846 kHz!

Verlengspoel 1251 kHz
Verlengspoel 1251 kHz

Antenne analyzer test, breedbandig en een lage HF impedantie
Antenne analyzer test, breedbandig en een lage HF impedantie

Album AM beëindigt tijdelijk het programma op de frequentie 846 kHz

Beste luisteraars,

Album AM zal vanaf 1 maart tijdelijk niet meer te beluisteren zijn op 846 kHz, deze frequentie blijft echter tot nader order behouden.

Er wordt binnenkort getest op 1251 kHz, de vergunning voor deze frequentie viel 12 juni 2020 op de deurmat. Er was geen noodzaak de 1251 kHz eerder in gebruik te nemen maar nu wordt het tijd eens te gaan testen en de antenne om te bouwen.

Tijdens onderhoud wordt er geen programma uitgezonden maar wanneer de antenne operationeel is, kun je Album AM beluisteren op 846 kHz of 1251 kHz.

Zware windstoten storm Christoph

Album AM is off-air vanwege de zware windstoten die storm Christoph vannacht en morgenochtend over het land stuwt.

Helaas dus wéér off-air, met het huidige -tijdelijke- testmastje zijn windsnelheden van >75 km/u niet verantwoord met een gehesen antenne.

Zware windstoten verwacht
Zware windstoten verwacht